Foto: © Bob Awick

Wat te doen met oude Hocraslocatie?

  Buurt / wijk

BUSSUM - Wat gaat er gebeuren met het Hocras-terrein aan de Franse Kampweg? Op de locatie is ruimte voor een middelbare school, werkruimtes en woningen, meldt de gemeente. Hoeveel woningen er komen is nog niet duidelijk; daar wordt een bouwmassastudie naar gedaan.

Op het terrein moet ook iets overblijven aan bedrijvigheid, liet wethouder Jorrit Eijbersen de belanghebbenden weten. Zij werden onlangs - midden in de pop-upstore die in de voormalige Hocras is gevestigd - bijgepraat. "De economie verandert", zei Eijbersen. "Er is behoefte aan kleinschalige bedrijfjes die wat mij betreft ook lokaal geworteld zijn." Hij gaf als voorbeeld een aannemersbedrijf of een bedrijf in hedendaagse technologie. Dat de gemeente hier ook een middelbare school heeft bedacht - schoolbesturen staan overigens niet te trappelen - komt omdat de onderwijshuisvesting enigszins gedateerd is, aldus de wethouder. Hij is ervan overtuigd dat op deze unieke plek in Bussum maatschappelijk en stedenbouwkundig kwaliteit kan worden toegevoegd. "We gaan geen extra natuur opofferen", garandeerde hij de aanwezigen.

Stedenbouwkundig plan

De gemeente hoopt eind 2020 een stedenbouwkundig plan aan de gemeenteraad voor te leggen. Daarna moet een procedure worden gevolgd om het bestemmingsplan voor het gebied te wijzigen. Het duurt dus nog enige tijd voordat een begin kan worden gemaakt met slopen en bouwen volgens een nieuw bestemmingsplan in het gebied.

Meer berichten