Het Repaircafé gaat niet door.
Het Repaircafé gaat niet door.
Actueel

Corona: Nl Doet, theater, Repaircafé en veel sport afgelast

Buurt / wijk

GOOISE MEREN - verschillende organisaties in Gooise Meren moeten hun activiteiten voorlopig staken en/of evenementen afblazen. Dit heeft te maken met de maatregelen die het kabinet vanmiddag heeft genomen. Eén daarvan is dat alle evenementen met meer dan honderd personen tot in ieder geval eind maart moeten worden afgelast.

Het Repaircafé van aanstaande zaterdag 14 maart gaat niet door in verband met het coronavirus. Het bestuur van de stichting heeft dit donderdag - dus al voor de coronamaatregelen van vandaag - besloten. "Ondanks dat de risico's wellicht niet heel groot zijn, willen we op geen enkele wijze bijdragen aan de verdere verspreiding van het virus", aldus bestuurslid Freek Vos. "Bovendien is een groot deel van onze vrijwilligers en ons publiek al wat ouder, en deze groep heeft bij besmetting een groter risico op een ernstig ziektebeeld." Het Repaircafe vindt normaliter iedere tweede zaterdag van de maand plaats. De eerstvolgende editie is gepland op zaterdag 11 april.

Het evenement NL Doet gaat ook niet door, zo laat de gemeente weten. Verder komen er berichten vanuit Spant! en Filmhuis Bussum dat alles wordt afgelast tot het einde van de maand. Ook diverse sportclubs en Scouting Nederland nemen hetzelfde besluit. Vlaggetjesdag in Muiden -stond gepland voor 13 april - was al van de baan. Het Muiderslot is dicht en de Comeniusdag op 28 maart in Naarden gaat niet door. Het bestuur van het Comeniusmuseum neemt dit voorjaar een beslissing of de uitreiking van de prijs later dit jaar kan plaatsvinden. 

Sport
Voetbalclub SDO sluit sportpark De Kuil tot ten minste 31 maart. "Volgend op de richtlijnen van de KNVB zijn, naast de competitiewedstrijden, per direct ook alle trainingen en oefenwedstrijden afgelast tot tenminste 1 april 2020." Hetzelfde verhaal geldt voor BFC. De velden en het clubgebouw zijn ook bij deze Bussumse voetbalclub gesloten. Hockeyclub Gooische en SC Muiderberg volgen deze lijn en zijn dicht tot zeker 1 april. Tempo AV laat de clubcross van komende zaterdag 14 maart niet doorgaan. Ook de trainingspakkenwedstrijd van 28 maart is geannuleerd. Keizer Otto heeft ook alles on hold gezet, net zoals de roeivereniging Naarden en allerlei andere sportclubs.

Spant!
Theater Spant! laat weten: "Op instructie van de landelijke overheid zijn in verband met het coronavirus (COVID-19) alle voorstellingen in ons theater t/m 31 maart afgelast. Ons theater is tot die tijd dan ook gesloten voor theaterbezoekers. We zullen de komende periode met iedere persoon die kaarten geboekt heeft contact opnemen. Het kan gezien de huidige omstandigheden langer duren dan u van ons gewend bent voordat we contact opnemen. We willen u verzoeken op dit moment geen contact op te nemen met onze kaartverkoop, zodat we de meest noodzakelijke communicatie voorrang kunnen geven."

De Spieghelavond  op 26 maart met Jan brokken gaat niet door.

Vivium
Eén van de nieuwe maatregelen is ook om het bezoek aan kwetsbare mensen te beperken. Daaraan geeft Marco Wisse, directeur Vivium Zorgroep, gehoor. Zoveel mogelijk contactpersonen worden over de bezoekbeperking geïnformeerd. "We gaan mailen, bellen en schrijven", laat hij weten. Het liefst ziet hij dat bezoek wegblijft. "Wij hopen dat ze daar gehoor aan willen geven om zo de kwetsbare mensen te ontzien." Hij garandeert dat de bewoners en cliënten voldoende aandacht krijgen. "Ze zitten echt niet eenzaam op hun kamertje. Bij de verzorging maken we altijd een praatje en ze zijn nooit alleen in de huiskamer."

Zwemlessen
Bij zwembad de Zandzee in Bussum komen ook veel vragen over de zwemlessen in verband met het coronavirus. "Op dit moment gaan de zwemlessen nog gewoon door. Wij volgen nauwlettend de aanwijzingen en adviezen van het RIVM. Zodra het RIVM of de lokale overheid aangeeft dat de lessen niet door kunnen gaan of dat er een dwingend advies komt om thuis te blijven worden de lessen geschrapt," aldus het zwembad op hun eigen website.

Restaurant
Restaurant Archibald laat weten open te zijn. "Ondanks dat wij een groot restaurant zijn kunnen wij normaliter maximaal 96 gasten plaatsen, echter als voorzorgsmaatregel hebben wij vandaag enkele tafels verwijderd om zo meer ruimte tussen de tafels te creëren waardoor wij nu nog maximaal 80 gasten kunnen verwelkomen. Personeel met verkoudheid-symptomen, hoest of koorts zullen thuisblijven. Wij beschikken over voldoende desinfectie producten welke voor ons personeel en onze gasten beschikbaar zijn."

Volgens het RIVM bevindt Nederland zich op een kantelpunt in de corona-kwestie. Veel nieuwe besmettingen kunnen niet goed worden herleid. Om de situatie nog zoveel mogelijk beheersbaar te houden is een pakket aan maatregelen genomen. Naast het afgelasten van grote evenementen geldt onder meer dat mensen met verkoudheidsklachten thuis dienen te blijven en werknemers zoveel mogelijk thuis dienen te werken. De scholen blijven vooralsnog open.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Afbeelding
Mogelijk schietpartij in Naarden; politie doet onderzoek Algemeen 3 jul, 08:53
Afbeelding
Caravan gekanteld op A1 bij Naarden Algemeen 2 jul, 14:27
Afbeelding
Zomerexpositie Kunst aan Zee in Muiderberg Cultureel 2 jul, 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Roos Moseman ‘Op vakantie gaan we nooit, maar kijk eens om je heen!’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief