Afbeelding

Opvallende verschijning Wolfje al een week zoek

Buurt / wijk

NAARDEN - Hoop is er nog altijd, de meeste vermiste honden worden immers teruggevonden. Maar ondertussen is Wolfje, een niet gecastreerde reu van anderhalf jaar, al ruim een week vermist. Baasje Vanessa van Rappard tast in het duister.

De hond is in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 maart verdwenen van de Oud Blaricummerweg in Naarden. Grote vraag is of hij os ontsnapt of dat iemand hem heeft meegenomen. Van Rappard gaat er niet vanuit dat de trouwe viervoeter het slachtoffer is van een ongeval. Dan zou dat al wel bekend zijn, zegt ze. 

Want Wolfje is een opvallende verschijning. Voor de kenners: het is een kruising tussen een black and tan teckel en een border collie. "Hierdoor is hij een veel te grote teckel geworden met een dikke vacht. Kortom, een modelhond waarvan er waarschijnlijk zeer weinig zijn en zeer herkenbaar. Hij is nieuwsgierig, open en gericht op de roedel."

Inmiddels zijn alle mogelijke instanties bij de zoektocht betrokken: de politie, RDW, dogsearch, dierenambulance, asielen, dierenartsen, kennels, uitlaatservices in de regio, amivedi, whatsapp, nextdoor en ook via Snapchat, Twitter, Instagram en Facebook is er gedeeld. "Zelfs speurhonden zijn actief geweest. Helaas allemaal zonder resultaat. Het is ongelooflijk om te merken hoeveel mensen betrokken zijn en vrijwilligerswerk doen om elke dag weer dieren bij hun baasjes te krijgen. Zij verdienen wat ons betreft meer publiciteit en een pluim."

Van Rappard moet niet denken aan het scenario dat Wolfje is meegenomen door een bende autodieven die ook in deze wijk actief zou zijn. "Wellicht is onze waakse hond hen opgevallen. Diefstal kan voor de fok, voor verkoop en helaas ook voor vechthonden. Daar willen we niet aan denken."

Het verzoek aan ieder is om goed op te letten en garages, bouwputten, serres en hokken te controleren. Wie meer weten, kan contact opnemen met 06-50485952 of 06-45979057 (dogsearch).

Uit de krant