De Oranje Nassauschool.
De Oranje Nassauschool. (Foto: Bob Awick )

PvdA Gooise Meren: 'Scholenzaak Muiderberg ligt plat'

  Buurt / wijk

MUIDERBERG - Het is kommer en kwel als het gaat om de huisvesting van basisscholen in Muiderberg. Dat stelt de lokale PvdA-fractie in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Grote vraag daarbij is waarom er wel in de overige drie kernen volop wordt geïnvesteerd, terwijl aldus PvdA-raadslid Charles Wiss, 'de zaak in Muiderberg plat ligt'.

"Wat het meest frustreert is dat dit college, waar toch ook een GroenLinks deel van uitmaakt, te pas en te onpas, bezig is met duurzaamheid: van het gas af, isoleren, zonnepanelen. Maar binnen de school waar ik vanuit mijn huis op uitkijk, gebeurt helemaal niks.

De 'Muiderberger in hart en nieren', zoals Wiss zichzelf op de PvdA-website omschrijft, doelt op de Oranje Nassauschool. Voor deze school geldt net als voor de verderop gelegen Vinkenbaan 'einde levensduur'. 

"Wij voegen daar aan toe dat deze technische staat van de Oranje Nassauschool op geen enkele manier voldoet aan de huidige eisen van duurzaamheid (er is zelfs geen dubbel glas), en dat deze situatie in schril contrast staat met wat uw college uitdraagt over duurzaamheid", schrijft Wiss. "Echter, niemand weet iets en niemand doet iets. En dat al jarenlang. Wij willen met de gestelde vragen bereiken dat dit 'dode paard' weer tot leven komt."

Eén van die vragen is wanneer er stappen worden gezet die leiden tot een concrete aanpak van de vorming van een IKC en de daarmee samenhangende huisvesting van de basisscholen in Muiderberg? Met het IKC doelt het PvdA-raadslid op het zogenaamde Integraal Kindcentrum, dat beide scholen graag naar hun kern zien komen om zich daarin te vestigen. 

Al in 2017 werd de haalbaarheid daarnaar onderzocht, maar de resultaten van dit onderzoek laten nog altijd op zich wachten. Terwijl de huidige schoolgebouwen hoge onderhouds- en energielasten kennen. Wiss vraagt zich af of het lange wachten komt door de voortdurende onduidelijkheid over het gebruik van de gemeentewerf.

Meer berichten