Foto's: Bob Awick

Bouw van delen project Bensdorp weer hervat

  Buurt / wijk

 BUSSUM   - Eindelijk, vier maanden na het faillissement van Noordersluis, is er weer beweging op het voormalige Bensdorpterrein. Werklui van Coen Hagedoorn Bouwgroep zijn gestart met het afbouwen van de zes lofts en het appartementencomplex met de vrije sector huurwoningen.

Het bouwbedrijf is inmiddels twee weken aan de slag, vooralsnog met het opruimen van het bouwterrein en het in kaart brengen van wat er allemaal gedaan moet worden. De projectleider vertelt wat de stand van zaken is. "Wij zijn nu vooral puin aan het ruimen en dat is logisch als een aannemer failliet is gegaan. De onderaannemers hebben van het terrein gehaald wat ze mee konden nemen en nu is het aan ons om in kaart te brengen wat de stand van zaken is."

En hoe is de status? "Het viel mij eerlijk gezegd nog mee. Maar we moeten overal inventariseren hoe ver de bouw was. Je ziet bijvoorbeeld draden uit het plafond hangen, maar je hebt geen idee hoe ver ze al waren met de elektra of hoeveel stopcontacten er in iedere ruimte moeten komen. Al die plannen moeten we achterhalen en dat maakt het lastig om een inschatting te maken van hoe lang het gaat duren." 

Van belang is nu om eerst te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat. "We zullen snel regenpijpen, sluitende kozijnen en aansluitingen op het riool realiseren.", aldus de projectleider. "Al met al zullen wij ons in ieder geval ontfermen over de zes lofts en de appartementen van Vesteda en de algemene ruimtes. Denk daarbij aan de liften en trappenhuizen. Ook de parkeergarage die wij gebruiken maken we waterdicht."

Overigens is het ook nog niet duidelijk wie de commerciële ruimtes af gaat maken die gepland zijn in de 'bouwvallen', die historische elementen van de voormalige cacaofabriek bevatten. Er komen nog gesprekken over onder andere daktuin, parkeergarage, parkeren, buitenverlichting, infrastructuur en meer.Foto: Bob AwickMeer berichten