Archieffoto: Bob Awick

Foutgeparkeerde fietsen station Naarden-Bussum worden verwijderd

  Buurt / wijk

NAARDEN/BUSSUM - Wie vanaf maandag zijn (brom)fiets) niet in een van de fietsenrekken van station Naarden-Bussum parkeert, loopt het risico dat zijn of haar tweewieler wordt verwijderd. 

Vanwege de verbouwing van het station Naarden-Bussum is de bestaande fietsenstalling met rekken tijdelijk verplaatst naar het plein voor het station. Veel treinreizigers zetten volgens de gemeente hun fiets echter buiten deze rekken en maken ook geen gebruik van de bewaakte stalling, die de eerste 24 uur gratis is. Reizigers ervaren echter dat de stalling regelmatig propvol zit en dat de poortjes niet vlot werken.

Overlast
De gemeente Gooise Meren is de puinhoop die is ontstaan zat en gaat vanaf maandag de fietsen verwijderen. "De buiten de rekken geparkeerde fietsen leveren overlast op voor reizigers, bewoners en voetgangers. De gemeente heeft samen met ProRail en NS maatregelen genomen om de overlast te minimaliseren. Dit heeft onvoldoende geholpen."

Je fiets terug krijgen
Wanneer een fiets is weggehaald, kan de eigenaar een melding doen via 035-2070000. Na het betalen van 15 euro administratiekosten krijgt de eigenaar de fiets weer terug. Bakfietsen gaan naar de voormalige fietsenwinkel van Fakkeldij aan de rechterzijde van het station. Aan deze verplaatsing zijn nu nog geen kosten verbonden. Het is wel de plek waar mensen voortaan hun bakfietsen moeten stallen.

Meer berichten