Een bekend beeld bij Bussum-Zuid.
Een bekend beeld bij Bussum-Zuid. (Foto: Bob Awick)

Woede over parkeerboete bij Bussum-Zuid

  Buurt / wijk

BUSSUM - Een dagje naar Amsterdam met de trein vanaf station Bussum-Zuid eindigde voor Willem Zijlstra fors duurder dan vooraf was gepland. Want toen hij terugkeerde bij zijn auto op de parkeerplaats bij het station trof hij een briefje onder zijn ruitenwisser: een boete van 104 euro voor foutparkeren.

Maandagmorgen besloot de Bussumer naar de hoofdstad te gaan. Met de trein. Wel zo milieuvriendelijk. Maar hoe naar het station? Bij Naarden-Bussum en Bussum-Zuid is het een zooitje als het gaat om fietsparkeren, aldus Zijlstra, die daarom met de auto naar Bussum-Zuid gaat.

Eenmaal daar aangekomen blijkt dat alle parkeerplaatsen - en die in de omgeving, voor zover die er zijn - bezet zijn. De enige optie is nog de auto op de witte-hoek-markering te zetten, net als zes anderen al hebben gedaan, aldus Zijlstra. Vier uur later treft hij echter de boete aan. "Maar wie zou nou die boete moeten krijgen? De gemeente Gooise Meren toch?", vindt de Bussumer. "Er wordt gepropageerd om milieuvriendelijk met de trein te gaan, maar Naarden-Bussum heeft geen parkeergelegenheid en Bussum- Zuid is structureel overvol. Er zouden daar dus al jaren geleden meer parkeerplaatsen bij moeten zijn gekomen."

De gemeente erkent het parkeerplaatsentekort bij Zuid, "maar een oplossing is er 1-2-3 niet", erkent een woordvoerder. Wel gaat de gemeente hierover in gesprek met de NS en ProRail. "Maar we kunnen niet zomaar wat asfalt neerleggen op de hei."Meer berichten