Ook in het stationsgebouw wordt hard gewerkt.
Ook in het stationsgebouw wordt hard gewerkt. (Foto's: Gerrit Serné)
Foto's

Spoorwerkzaamheden liggen mooi op schema

  Buurt / wijk

NAARDEN / BUSSUM - ProRAil laat weten dat het werk op en rondom het spoor mooi op schema loopt. Sinds woensdag is ook het traject rondom Weesp op de schop gaan. Voorlopig is het voor de omwonenden en reizigers nog even doorbijten totdat het werk klaar is.

Vorige week donderdag werd bij werkzaamheden in Naarden twee brisantgranaten van ongeveer 35 kilo per stuk aangetroffen. Die zijn snel door de Explosieven Opruimingsdienst weggehaald en uiteindelijk op het braakliggende Brediusterrein in Muiden tot ontploffing gebracht.

Deadline
Een woordvoerder van ProRail vertelt over de gevolgen: "Nee, de granaten hebben nauwelijks voor vertraging gezorgd. Ook de storm van afgelopen weekend heeft qua planning geen roet in het eten gegooid. Er wordt op het hele traject tussen Bussum en het Naardermeer flink gebouwd en we zullen gewoon deadline van 25 augustus halen."

Wissels
Sinds woensdag wordt ook het treinverkeer tussen Weesp en Diemen stilgelegd. De grootste vernieuwingstrein van Europa gaat op dit stuk spoor elf wissels vernieuwen.

Dienstregeling
Al deze werkzaamheden hebben grote gevolgen voor de dienstregeling. De NS zet nog steeds bussen in op de trajecten. De overwegen door heel Naarden en Bussum zijn ook wisselend gesloten of geopend. De overgang aan de Comeniuslaan is niet geopend. Verkeersregelaars zorgen dat het doorgaand verkeer goed doorrijdt. Foto's: Gerrit Serné.

Keihard doorwerken, de klok rond.

Nieuwe tunnel in de maak voor voetgangers en fietsers om een 'rondje Naardermeer' te kunnen maken.

Ook in de nacht wordt doorgewerkt.

Reizigers moeten met de bus.

Werk aan het spoor.

Overweg krijgt nieuwe look.

Het seinhuisje is inmiddels als helemaal verdwenen.

Meer berichten