Chillen in de hangmat.
Chillen in de hangmat. Foto: Bob Awick
Foto's

Kampeerders laten zich door regen niet tegenhouden

Buurt & wijk

BUSSUM - Echte kampeerders laten zich niet tegenhouden door regen. Op de Groene Long was het dit weekend dan ook een drukte van belang. De tweede buurtcamping telde maar liefst 45 tenten. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de buurtcamping, waren er 28 tentjes.

"Vorig jaar hadden we een hittegolf", vertelt Barbro van der Ham van de organisatie. Supertrots is ze op het succes van de buurtcamping. Met veel meer activiteiten dan vorig jaar, flink wat lokale ondernemers als sponsors en een flink aantal nieuwe campinggasten. "We hebben het door de regenbuien heen ontzettend naar onze zin gehad. Niemand is tussendoor afgedropen."

Opening
Toen de heftigste buien vrijdag waren weggetrokken druppelden rond 17.00 uur de meeste kampeergasten binnen. Net op tijd voor de officiële opening door wethouder Nico Schimmel, gevolgd door muziek en een verhalenverteller. Naast muziek en uiteraard veel geknutsel waren er ook veel sportieve activiteiten. Voor zaterdag hadden twee buurtsportcoaches een heel sportprogramma samengesteld en was er voor de liefhebbers yoga.

Volgens jaar
Wie de buurtcamping dit jaar heeft gemist kan alvast de data voor volgend jaar in de agenda zetten: 3 t/m 5 juli.




Uit de krant