Erik Hennipman en Walter Fett zijn blij dat alle vergunningen binnen zijn.
Erik Hennipman en Walter Fett zijn blij dat alle vergunningen binnen zijn. (Foto: Yvette de Vries)

Sloop Stadskantoor Naarden start in september

  Buurt / wijk

NAARDEN - De kogel is door de kerk, of liever gezegd, de sloop van het voormalige Stadskantoor Naarden kan beginnen. Vorige week werd de laatste vergunning - de omgevingsvergunning - die daarvoor nodig is, afgegeven door de gemeente.

De sloop duurt twee maanden en dan kan met de bouw van Hart van Naarden worden begonnen.

Lang gewacht

De verkoop van de appartementen en stadsvilla's van het project Hart van Naarden is nog in volle gang en met de omgevingsvergunning op zak willen de initiatiefnemers hier wat extra vaart achter zetten. "We kunnen nu eindelijk een datum communiceren, we hebben hier bijna 400 dagen op moeten wachten", verklaart Walter Fett de blijdschap over het verlenen van de vergunning. 

Verkeersplan

Het gaat een drukke boel worden in de straten rondom het bouwterrein. De meeste overlast voor de omwonenden zal tijdens de grondwerkzaamheden en de sloop zijn. De vrachtwagens met groot materiaal worden via de Utrechtse Poort geleid en er worden dan ook verkeersregelaars ingezet. Dit is nodig omdat er groot transport plaatsvindt tijdens de sloop en de eerste weken van de bouw. "We hebben alle verkeersbewegingen in kaart gebracht en een uitgebreid plan gemaakt. Het moet leefbaar blijven binnen de Vesting." Voordat de werkzaamheden van start gaan komt er nog een bijeenkomst met de omwonenden. Om afscheid te nemen van het Stadskantoor", aldus Fett.Artist impression vanuit de Gansoordstraat. 

Artist impression met de binnentuinen.

Meer berichten