Foto: Pixabay

Planmakers Lorentzweg gaan bezwaren buurt eerst bestuderen en plan heroverwegen

  Buurt / wijk

BUSSUM - De planmakers van het door buurtbewoners gevreesde bouwplan op de hoek van de H.A. Lorentzweg en de Koekoeklaan gaan de zorgen en bezwaren van de buurt 'serieus bestuderen'. Dat laten ze weten aan de buurt. Een geplande bewonersavond over het plan werd maandagavond om dezelfde reden afgelast. 

De planmakers - een bewoner van de straat en een projectontwikkelaar - presenteerden enkele weken geleden een plan om op het stuk grond van enkele woningen op de hoek van de straat een groot appartementencomplex te gaan bouwen. Dat plan kwam rauw op het dak van buurtbewoners, de eerste bewonersavond zorgde voor veel commotie. De buurt noemt de hoogbouw te groot, te massaal, te hoog en het zou te veel zonlicht wegnemen van enkele woningen. Daarnaast zou de waarde van hun woningen dalen, de parkeerdruk fors toenemen en zouden ze overlast hebben van de bouw. 

De mensen achter het plan proberen de geschrokken buurtbewoners gerust te stellen door de stellen dat de zorgen serieus bestudeerd worden. "We nemen daarom graag wat langer de tijd om onze plannen te heroverwegen en ons te oriënteren op de vervolgstappen", zo laten de planmakers weten. 

Hoe het nu verder gaat, is verder onbekend. 

Meer berichten