Hoogbouwplan op hoek Lorentzweg schokt buurtbewoners
Foto: Pixabay

Hoogbouwplan op hoek Lorentzweg schokt buurtbewoners

  Buurt / wijk

BUSSUM - Buurtbewoners rond de H.A. Lorentzweg en de Koekoeklaan reageren geschrokken op een plan voor een hoog appartementencomplex aan hun straat. Dat plan werd onlangs gepresenteerd door een projectontwikkelaar. De buurt ziet het plan niet zitten.

Het plan komt van een bewoner van een van de vier woningen op de hoek van de straat. De bewoner besloot de buren te benaderen de grond van hun woningen te verkopen aan een projectontwikkelaar en samen een appartementencomplex te ontwikkelen. Twee buren bleken daar wel oren naar te hebben, een derde niet.

Het zou moeten gaan om een complex van enkele woonlagen, vooral bestemd voor ouderen en met zeker een derde sociale huurwoningen. De afgelopen maanden werd er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het plan en werd de gemeente benaderd. De gemeente bleek niet meteen tegen en vroeg de planmakers om met meer schetsen te komen.

Veel commotie
Toen het plan onlangs voor het eerst werd voorgelegd aan buurtbewoners ontstond er veel commotie. De bewoners schrokken ervan dat het plan zo rauw op hun dak kwam vallen. Daarnaast noemen ze de hoogbouw te groot, te massaal, te hoog en het zou te veel zonlicht wegnemen van enkele woningen. De bewoners trokken vervolgens aan de bel en benaderden onder meer de gemeente.

Bouw nog ver weg
De gemeente laat weten wel op de hoogte te zijn van de plannen, maar dat de daadwerkelijke komst van het appartementencomplex nog ver weg is. Voordat er überhaupt gebouwd kan gaan worden moeten alle plannen nog worden beoordeeld door de gemeente. En zelfs dan moet er nog veel gebeuren. Zo moet onder meer het bestemmingsplan nog worden aangepast om de komst van hoogbouw op het stuk grond mogelijk te maken. Daar beslist de gemeenteraad over. Als het al zover komt, kan het nog lang duren. "Er kan nog van alles gebeuren. We willen de buurtbewoners dan ook geruststellen dat er niet zomaar opeens iets gaat gebeuren dat ze misschien niet willen", aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente heeft de projectontwikkelaar verzocht eerst de plannen concreter te maken en ook met de bezwaren van de buurt aan de slag te gaan.

Meer berichten