Ouderen laten het smaken op paasbrunch Albert Heijn
Samen brunchen in de winkel.
Samen brunchen in de winkel.

Ouderen laten het smaken op paasbrunch Albert Heijn

  Buurt / wijk

BUSSUM - Het werd gisteren een hele gezellige paasbrunch speciaal voor ouderen midden in de Albert Heijn aan de Koekoeklaan. Omwonenden hielpen met het sjouwen van stoelen en het halen en brengen van de senioren, leerlingen van de Fontein Mavo hielpen met een loterij met paaseieren en de AH verzorgde de broodjes.

Elisa Nuij, raadslid voor 50PLUS, vertelt: "Veel ouderen in Bussum wonen alleen en voor hen is het doen van boodschappen vaak het hoogtepunt van de dag. Het raakte mij dat mensen me tijdens een vluchtig praatje bij de AH vertelden dat ze alleen waren en soms dagen met niemand spraken. Voor veel ouderen in de buurt lijkt de supermarkt een soort ontmoetingsplek. Elke keer als ik boodschappen doe zie ik ze zitten bij het koffieapparaat. En als ik dan naar buiten loop zie ik leerlingen van de Fontein buiten op de bank zitten. Dat bracht me op het idee om deze twee werelden samen te brengen. De tieners blijken totaal niet 'lastig': ze zijn juist lief, sociaal en betrokken. De kinderen luisteren naar de verhalen van de ouderen. De senioren kunnen hun verhaal kwijt en voor de jongeren is het vaak heel educatief."

"We doen ontzettend ons best om de juiste doelgroep te bereiken. Hiervoor hebben we deze keer ook mensen aangesproken die hun buurt kennen." Nuij hoopt dat het initiatief zich als een soort inktvlek verder zal verspreiden en dat ze verbinding kan creëren tussen oud en jong.

Meer berichten