Foto: Bob Awick

Snel meer bekend over toekomst Breeduit

  Buurt / wijk

BUSSUM - Schoolgebouw Breeduit aan de Lange Heul komt komende zomer voor een groot deel leeg te staan. Maar nog voor het zover komt hoopt wethouder Geert-Jan Hendriks (D66) op nieuwe huurders. Dat antwoordde de wethouder woensdag op vragen van de VVD.

Dat het schoolgebouw grotendeels leeg komt te staan heeft te maken met het vertrek van de Elan-school. De school groeide aan de Lange Heul uit haar jasje en vond een groter onderkomen in Huizen. Een deel van de schoolklassen vertrokken al eerder, komende zomer vertrekt ook de rest.

De leeggekomen plekken zouden moeten worden opgevuld worden door de komst van het hoogbegaafden onderwijs van Talent Primair. Dat zit momenteel in Huizen, maar het Bussumse schoolgebouw is een betere en meer betaalbare plek. "We onderhandelen momenteel nog met onder meer de gemeente Huizen over dit plan. We hopen snel op een duurzame oplossing", aldus wethouder Hendriks.

Naast de komst van het hoogbegaafden onderwijs zouden ook de Globe-kinderen, het onderwijs voor statushouders, naar Breeduit kunnen. De schoolklassen zitten nu tijdelijk in de oude Michiel de Ruyterschool.

Meer berichten