Druk bezochte avond mét toezeggingen.
Druk bezochte avond mét toezeggingen. (Foto: Lennart Hiemstra)

Actieve lobby voor zonnegeluidswal langs Naarderbos

  Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Er gaat een actieve lobby gevoerd worden voor de komst van een zonnegeluidswal aan de snelweg langs het Naarderbos. Bewoners hebben daar al veel langer last van geluidsoverlast. 

Een bewonersavond over de problemen trok afgelopen week zeker honderd man. Er werd gesproken over de geluidsoverlast in de wijk. Al een tijdje worden nu metingen verricht om het geluid in kaart te brengen. Maar dat is niet alles: het college heeft besloten om ook een vervolgstap te zetten.

Het enige obstakel is nu nog Rijkswaterstaat. "Deze partij is namelijk samen met de provincie en de gemeente eigenaar van de grond waarop de wal komt. Rijkswaterstaat heeft gezegd dat ze in deze constructie met zonnepanelen ook huuropbrengsten wil zien. Dat maakt het lastig om het plan financieel aantrekkelijk te maken", aldus wethouder Geert Jan Hendriks.

Gooise Meren blijft de komende tijd aandringen om de problemen op te lossen. "Het college heeft daarom besloten om een actieve lobby in te zetten richting ministerie, Rijkswaterstaat en provincie om het plan toch voor elkaar te krijgen. Al met al zijn wij én de bewoners superblij met deze toezegging."

Meer berichten