Zondag: kerstmarkt aan de Spiegelstraat
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Café De Koperen Kraan is in kerstsfeer.
Café De Koperen Kraan is in kerstsfeer. (Foto: Bob Awick)

Zondag: kerstmarkt aan de Spiegelstraat

  Buurt / wijk

BUSSUM - De sfeervolle en gezellige kerstmarkt wordt komende zondag voor de 25ste keer in de Spiegelstraat gehouden. Deze markt is echt een begrip in Bussum en omgeving en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

John Balk van Boshem Wonen organiseert het feest dit jaar samen met Maaike Kloppenburg van VanDyck Experience Store. De ondernemers leggen uit wat de bezoekers van de Spiegelmarkt kunnen verwachten.

"De Spiegelstaat is zondag in kerstsfeer met dertig kramen van de ondernemers en 32 kraamhouders vanuit de regio, zodat er goed gewinkeld kan worden voor de kerstdagen. Natuurlijk is er ook de levende kerststal met de kameel, ezel en geiten die geaaid kunnen worden door jong en oud."

Mét Kerstman

"En geen kerstmarkt zonder de Kerstman. Hij gaat gezellig met iedereen in gesprek en deelt lekkernijen uit", aldus een enthousiaste John. "Duizenden mensen komen naar de kerstmarkt voor de mooie en romantische kerstsfeer die in de straat hangt in combinatie met livemuziek en kersthapjes en drankjes zoals glühwein en warme chocolademelk. Dit totale plaatje maakt het ieder jaar weer heel bijzonder."

Mooie, romantische kerstsfeer met muziek en drankjes

Maaike vertelt dat Raoul Wijsma, Vocal Group Esperanto en The 3 Angels optredens geven. "Raoul zingt christmas- en crooningliedjes en doet dat in pak of met een foute kersttrui aan, maar altijd met veel enthousiasme. De acht dames van het Esperantokoor zingen een speciaal kerstrepertoire. En The 3 Angels vrolijken buiten de boel op met kerstliedjes bij café De Koperen Kraan."

Nieuw dit jaar is dat bezoekers een kerstboom kunnen winnen. John: "We hebben twintig kerstbomen aangeschaft en versierd die over de Spiegelstraat worden verspreid. Iedereen kan een lot van 2 euro kopen en kans maken op zo'n kerstboom. Aan het eind van de markt, rond 17.00 uur, verloten we de kerstbomen. Extra leuk is dat er ook gekozen is voor een goed doel. De opbrengst van de bomen gaat namelijk naar de Voedselbank Naarden, Bussum en Hilversumse Meent."

De kerstmarkt in de Bussumse Spiegelstraat is op zondag 9 december van 12.00 tot 18.00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>