ProRail pakt de boel grondig aan.
ProRail pakt de boel grondig aan. (Foto: Jessica de Jong)

Omwonenden station Naarden-Bussum tonen veel belangstelling voor plannen ProRail

  Buurt / wijk

NAARDEN / BUSSUM - ProRail heeft grootscheepse plannen om komende zomer het gehele gebied rondom station Naarden-Bussum aan te pakken. Heel wat omwonenden lieten zich afgelopen donderdagavond op het gemeentehuis bijpraten. Ook konden ze hun vragen stellen. 

De inloopavond trok vele mensen die zich allemaal bogen over grote papieren met daarop de plannen. Dit leverde vooral nog veel vragen op bij de aanwezigen. "Waar kijken we precies naar? Waar komen de fietsen? Blijft het station als doorgang toegankelijk? Waar komt precies de ingang aan de Action-kant?"

Geen treinen in augustus
Grootste verandering in de ProRail-plannen is dat er nog maar 2 sporen overblijven, het station aan de kant van de Action een entree krijgt en de rails wordt verlegd waardoor de trein richting het Naardermeer niet meer 80 maar 130 kilometer per uur gaat rijden. Tel daar nog de faunapassages en de ondertunneling bij de Karnemelkse sloot op en dan heb je in grote lijnen de plannen die deze zomer klaar moeten zijn. Om al het werk rond te krijgen, zal bijna de hele maand augustus geen enkel treinverkeer mogelijk zijn. Hiervoor worden bussen ingezet.

Ga op vakantie
Omwonenden kunnen maar het beste op vakantie gaan in augustus, want tussen 3 en 26 augustus zal het werk dag en nacht doorgaan. Namens ProRail laat Eric Rehbergen weten dat ze er klaar voor zijn. "Tot nu toe liggen we op schema en zijn we gelukkig nog geen tegenvallers tegengekomen. We hebben die periode echt nodig als je bekijkt hoeveel werk we moeten verrichten."

Onderhoud hard nodig
"Het spoor bij Naarden-Bussum is echt toe aan groot onderhoud. De systemen kan je onderhouden, maar nu is echt het moment om ze te vervangen. Het is zoveel dat het niet gefaseerd in een paar weekenden kan. Het doel is om het spoornetwerk klaar te maken voor de toekomst zodat er meer treinen kunnen rijden, zodat er iedere tien minuten een trein kan rijden." 

Voorbereidend werk al bezig
De overwegen worden nu al regelmatig afgesloten. Houd er rekening mee dat het laatste weekend van november de aanleg van de onderdoorgang bij de Karnemelksloot wordt voorbereid. Dit betekent dat in het weekend van 24, 25 en 26 november er geen treinen rijden tussen Weesp en Hilversum. 

Lees woensdag in deze krant meer over de plannen van ProRail én de reacties van de omwonenden.

Input van inwoners op de plannen van ProRail tijdens de inloopavond.

Meer berichten