Foto: Sjoerd Stoop

Twee extra streekbussen maken Gooise Meren bereikbaarder

  Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Er gaan vanaf december twee nieuwe streekbussen rijden. Dat zorgt ervoor dat de gemeente Gooise Meren een stuk bereikbaarder wordt met het openbaar vervoer. Dat meldt Connexxion. Het gaat om buslijn 209 en 609. 

Buslijn 209 rijdt straks elke dag op het traject Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R terrein - Muiderberg - Naarden Vesting - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren en vice versa. Buslijn 609 rijdt alleen op werkdagen tijdens de ochtendspits op het traject Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R terrein - Muiderberg - Naarden Gooimeer Noord - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren Brink en vice versa.

Problemen met bereikbaarheid
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer was al langer een probleem. Vooral Muiden en Muiderberg hadden er veel last van. Sinds het verleggen van de snelweg en daarmee het verplaatsen van het P+R-terrein was het voor Muiders en toeristen die de stad willen bezoeken een stuk lastiger om de stad te bereiken. Dat kwam vooral doordat de bushaltes op grotere afstand liggen, er iets minder bussen rijden en de bussen niet meer overal stoppen. De bushaltes blijven overigens wel op afstand liggen. 

Er werd al vaker gekeken naar oplossingen, maar steeds zonder succes. Zo was er een jaar geleden onder meer een soort pendelbus, maar die werd nauwelijks gebruikt.

Meer berichten