Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Planopdracht Crailo naar Arcadis en partners

Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Arcadis, architectenbureau SVP en landschapsarchitectenbureau OKRA kunnen aan de slag met Crailo. De drie partijen hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen voor het maken van de plannen voor de gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk. Als 'Team C' gaan zij samen met GEM Crailo B.V. het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan opstellen.

Ook volgens de directie van GEM Crailo, de organisatie die namens de gemeenten Laren, Hilversum en Gooise Meren de ontwikkeling van het gebied ter hand neemt, kwam deze combinatie als beste uit de bus. Met deze gunning volgt de directie het advies van de beoordelingscommissie.

Criteria
Tien ondernemingen toonden in eerste instantie interesse voor de aanbesteding. Na een eerste selectie kregen vijf partijen de vraag om een uitgebreid plan in te dienen. De ondernemingen werden beoordeeld/getoetst op verschillende onderdelen: visie en plan van aanpak, duurzaamheid, deskundigheid, ervaring van het in te zetten team (burger)participatie en risicobeheersing.

Uiteraard was ook de prijs die de ondernemingen voor hun diensten vroegen een belangrijk criterium. Team C scoorde volgens GEM Crailo op nagenoeg alle onderdelen hoog en kwam derhalve als duidelijke 'winnaar' uit de bus'. 

Burgerpanel
Bijzonder aan de aanbestedingsprocedure was het feit dat vier inwoners van de drie betrokken gemeenten op het onderdeel burgerparticipatie mee beoordeelden. Twee inwoners van Gooise Meren, één uit Hilversum en één uit Laren vormden een burgerpanel dat toetste hoe de vijf gegadigden het proces burgerparticipatie hadden ingericht. Ook op dit onderdeel kwam Team C als beste uit de bus.

Jan Nieuwenhuizen, directeur van GEM Crailo, is bijzonder blij met de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. ,,Met Team C hebben we een combinatie met veel deskundigheid en specialisme, een goed team, een sterk plan van aanpak en een grote mate van creativiteit, ook waar het de participatie betreft. Ik zie het vervolg met vertrouwen tegemoet."'

Vanaf de tweede helft oktober gaat Team C aan de slag met het opstellen van de ruimtelijke plannen. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan voor Crailo in het voorjaar van 2020 ter vaststelling aan de drie gemeenteraden gezonden.

Uit de krant