Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Staat parkeergarage Nieuwe Brink onder de loep

Buurt / wijk

BUSSUM - De staat van de parkeergarage Nieuwe Brink wordt scherp in de gaten gehouden door de gemeente Gooise Meren. Dat laat het gemeentebestuur weten na vragen van Hart voor BNM. Aanleiding is de lekkage door zogenaamde 'dilatatievoegen', voegen om het uitzetten en krimpen van materialen op te vangen. Er komt een onderzoek.

Er lekt al langer water door de voegen. Er werden al meerdere werkzaamheden gedaan om dat op te lossen, maar zonder resultaat. 

Onderzoek naar aantasting bewapening
Het onderzoek moet uitwijzen of er inwendig sprake is van aantasting van de bewapening. Eerder deze maand werd een parkeergarage in Almere uit voorzorg gesloten omdat er scheuren werden ontdekt en vanwege de gebeurtenissen met de ingestorte brug in het Italiaanse Genua neemt de gemeente het zekere voor het onzekere met het onderzoek. Wel is het zo dat er visueel nog geen ernstige aantasting, zoals scheuren, geconstateerd is. De parkeergarage wordt ook niet gesloten uit voorzorg.

Gemeente betaalt voorlopig de kosten
De parkeergarage valt onder het beheer van een vereniging van eigenaren. De gemeente heeft de vereniging om diepgaand onderzoek gevraagd. Het bleek echter niet helder wie er op moest draaien voor de kosten van dat onderzoek. In het kader van de veiligheid heeft de gemeente het onderzoek voorlopig betaald. Het onderzoek gaat op korte termijn van start. 

Parkeergarages, en alle andere panden van de gemeente, worden overigens met regelmaat gecontroleerd. 

Uit de krant