Afbeelding
Foto: Neeltje Vreeken

‘Degenen die er waren hebben het in ieder geval prima naar hun zin gehad!’

Buurt & wijk

NAARDEN - In heel Nederland werd afgelopen zaterdag Burendag gevierd, zo ook in Naarden. Er was van alles te doen in en rond multifunctioneel centrum De Plataan. De Werkgroep Sociaal van Buurtplatform Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven had in samenwerking met De Plataan een buurtpicknick voor ogen. Voor alle buurtgenoten, van jong tot oud en van alle nationaliteiten. Helaas viel de opkomst wat tegen, ondanks de flyers die in de buurt worden verspreid.

“Wij creëerden het moment, een kleurig aangekleed veld, biertafels en je kon je favoriete plaatje aanvragen bij dj Rinus”, vertelt woordvoerder Neeltje Veken. “We bleven duimen voor mooi weer en hoopten op veel belangstelling. De verschillende organisaties in De Plataan werkten mee met leuke activiteiten, zoals een speurtocht, doosje beschilderen, leren haken voor kinderen met hun ouder en buiten spellen spelen. In de keuken werden heerlijke hapjes gemaakt. Veel vrijwilligers waren enthousiast van de partij.”

De hele middag door was er wel reuring in het buurthuis en daarbuiten, gaat Veken verder. “Jonge kinderen kwamen binnen voor een knutsel, de jongeren wisten het jeugdhonk goed te vinden en een gevarieerd groepje volwassenen had het naar hun zin bij de muziek. Er werd gesmuld van de vers gemaakte falafel, de suikerspinnen en de popcorn. De opkomst, vooral buiten, viel wat tegen. Was het het weer dat roet in het eten gooide? Was het toch niet de juiste opzet voor deze dag? Degenen die er waren hebben het in ieder geval prima naar hun zin gehad!”

Uit de krant