Eerder werd ook als station Naarden-Bussum onder handen genomen.
Eerder werd ook als station Naarden-Bussum onder handen genomen. Foto: © Bob Awick

Gemeente verwijdert fout geparkeerde fietsen bij station Bussum-Zuid

Buurt & wijk

BUSSUM - De gemeente start maandag 2 oktober met het plakken van stickers op - en verwijderen van - fietsen die niet in de rekken staan rond station Bussum-Zuid.

Parkeer je fiets in één van de rekken bij het station, klinkt het dringende geluid vanuit het gemeentehuis. “Fietsen die tegen palen, hekken, muurtjes of gewoon op de grond zijn neergezet, zorgen voor een rommelige indruk in en rond het station. En reizigers hebben last van fietsen die in de weg staan. Parkeer je fiets dus in een fietsrek.”

24 uur de tijd

Fietsen die buiten de rekken staan, krijgen op komende maandag een waarschuwingssticker. Staan deze fietsen na 24 uur nog niet in een rek, dan worden ze naar het fietsendepot op station Naarden-Bussum gebracht. De fietsen komen te staan op de eerste verdieping van de bewaakte fietsenstalling naast het station. “Let op, de verwijderde fietsen staan dus niet meer bij station Bussum-Zuid.”

De eigenaar van een ‘geruimde fiets’ kan zijn fiets tegen betaling ophalen bij de bewaakte fietsenstalling. Dit kan van maandag tot en met zaterdag en alleen op afspraak via 035-2070000. “Dan wordt u teruggebeld voor een afspraak.” De fietseigenaar moet het fietssleuteltje en een legitimatiebewijs meenemen. Het teruggeven van de fiets kost 25 euro administratiekosten. Dit bedrag moet direct afgerekend worden via de pin. 

Uit de krant