FIN-voorzitter Joop van Dort.
FIN-voorzitter Joop van Dort. Foto: © Bob Awick

FIN: Plan Gooimeer Zuid beleidsarm

Bedrijven

NAARDEN In de Tinfabriek vindt vrijdag 2 juni van 15.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst plaats over het bestemmingsplan Gooimeer Zuid. Dat laat de voorzitter van bedrijvenvereniging FIN - Joop van Dort - weten. Hij is kritisch, want hij noemt het plan ‘beleidsarm’.

“Zoals al diverse malen gemeld is er door de gemeente een concept bestemmingsplan Gooimeer Zuid opgesteld. Het plan voor Gooimeer Noord is even oud, maar daarvoor heeft de gemeente nog even geen aandacht (tijd) gehad. Dat had waarschijnlijk ook te maken met wettelijke eisen over geluidzonering die voor Zuid wel golden en voor Noord, gezien de aard van het terrein, niet”, aldus Van Dort.

Hij noemt het bestemmingsplan dus ‘beleidsarm’. “Wij als FIN betreuren dat. Het was tijd geweest voor een goed gesprek over de toekomst van het terrein en over de huidige gebreken in het oude plan. De gemeente heeft ondanks de enorm lange tijd die besteed is aan de voorbereiding, anders beslist.” De FIN heeft namens haar leden een zienswijze ingediend. “Gezien ons statutaire doel, uitsluitend in het collectieve belang. Mogelijk hebben meerdere individuele bedrijven gevestigd op het terrein zelf zienswijzen ingediend.”

Bij geplande bijeenkomst is bedoeld om het conceptplan met de FIN en met elkaar te bespreken. “Gekeken kan dan worden of onze zienswijze nog kan worden aangevuld en/of wij mogelijk een rol kunnen spelen in de verdere besluitvorming. Geen beleid betekent bijvoorbeeld dat de bouwhoogtes niet zijn aangepast, dat er niets is vastgelegd over een mogelijke specialisatie en/of welke bestemmingen er worden toegestaan. Er is niet nagedacht over hoe een bedrijventerrein er over tien tot twintig jaar moet gaan uitzien. Is het nauwkeurig vaststellen van bestemmingen zonder veel mogelijkheden tot afwijking nog wel in overeenstemming met onze economie? Moeten er juist meer of minder mogelijkheden voor kantoren komen. Stand alone of uitsluitend als verdieping op bedrijfspanden en mogen die ruimtes dan verhuurd worden aan ondernemers die niets te maken hebben met het bedrijf op de begane grond. Zo maar wat zaken die van belang zouden kunnen zijn.”

Aanmelden voor de bijeenkomst is fijn (info@fin.nl), maar niet noodzakelijk.

Uit de krant