Bedrijvengids

Huis van Eemnes

Huis van Eemnes is dé ontmoetingsplek voor alle inwoners van het dorp en omstreken.

Na de entree kom je direct in de mooie gezamenlijke ontmoetingsplek waar de oude Hilt en Bibliotheek Gooi en meer samenkomen. In deze centrale plek staan overal boeken met verschillende huiskamerhoekjes waar je lekker kunt zitten voor een praatje of om een boek te lezen. Voor kleine kinderen is er een leuke speelhoek met boeken en speelgoed. Ook is er een bar en brasserie met bediening voor een lekker broodje, lunch, brunch, borrelhapje of avondeten, die dagelijks open is van 8.30 uur tot middernacht.

Iedereen is welkom om te komen sporten, een andere activiteit te doen of gewoon langs te komen voor een kopje koffie of een glas wijn op het overdekte terras. Buiten is een leuke speeltuin en skatepark. 

In het Huis van Eemnes zijn ook twee sporthallen die naast elkaar liggen en met elkaar verbonden kunnen worden tot een hele grote hal. En is er een multifunctionele podium- en theaterzaal met een uitschuiftribune voor 180 mensen. Overdag kan de ruimte gebruikt worden voor verschillende activiteiten en als er een theatervoorstelling of dansshow is er plek voor 230 bezoekers. De zaal heeft theaterledverlichting en spots, zeer goede akoestiek en een beamer voor filmavonden en presentaties. Daarnaast zijn er vier multifunctionele vergaderzalen is geschikt voor bijvoorbeeld De Volksuniversiteit, bridgeclubs, verenigingen en voor vergaderingen, cursussen en trainingen van bedrijven want deze ruimtes hebben ook een beamer en goede geluidsinstallatie. In een van de zalen ligt zelfs een sportvloer zodat er yoga, dans- of balletlessen gegeven kan worden. 

Robert-Jan Vos, directeur van de Stichting Huis van Eemnes, vindt het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt, jong en oud, en dat het een laagdrempelige ontmoetingsplek is. Een soort tweede huiskamer voor inwoners van Eemnes waar sport, ontspanning, cultuur, educatie, informatie, recreatie en participatie samenkomen.

Contactgegevens

Huis van Eemnes

Noordersingel 4

3755EZ Eemnes

Tel 035- 531 18 87

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08.30 - 24.00 uur
08.30 - 24.00 uur
08.30 - 24.00 uur
08.30 - 24.00 uur
08.30 - 01.00 uur
08.30 - 01.00 uur
09.00 - 19.00 uur