Afbeelding

Bewoners stellen problemen N236 aan de kaak

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van de Franse Kampweg (N236) hopen snel om tafel te gaan met de provincie Noord-Holland om hun problemen met de weg aan te kaarten. Ze hopen dat de knelpunten snel aangepakt worden.

De bewoners ervaren nog veel verkeersproblemen, zo laten ze weten. Het gaat vooral om problemen met het doorstromen van het verkeer en andere gevaren. Daarnaast stellen ze de 'oversteekbaarheid' aan de kaak. Volgens de bewoners heeft de Franse Kampweg maar één echte oversteekplaats voor fietsers, naast het Shell-station. Deze oversteek moet echter breder.

Betere oversteekplaatsen
De buurtbewoners hopen dat er meer en betere oversteekplaatsen komen, met drempels en middengeleiders voor het autoverkeer. Een ander plan zou de aanleg van een fietstunnel kunnen zijn. Ter hoogte van de oversteek Franse Kampweg zou de autoweg ook verdiept kunnen worden aangelegd, waardoor het heidegebied wordt aangeheeld met het Spanderswoud. 

Het aanpakken van de Franse Kampweg (N236) staat hoog op de agenda nadat er afgelopen zomer een zwaar ongeluk gebeurde, waar een jonge jongen door overleed. De bewoners hopen dat de planmakers van de provincie langskomen om te problemen te bekijken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant