Afbeelding
Award

Jochum Jarigsma uitgeroepen tot Bussumer van het Jaar

Algemeen

BUSSUM - Het BussumsNieuws roept Jochum Jarigsma uit tot de Bussumer van het Jaar 2015. Deze uitverkiezing met bijbehorende award is de meer dan verdiende waardering voor de man die het afgelopen jaar in tal van samenwerkingen opdook en daarmee een uitzonderlijke rol vervulde, anderen inspireerde en het 'Bussum-gevoel' versterkte.

Jarigsma, normaal gesproken een man van meer dan genoeg woorden, is even sprakeloos nadat hem verteld wordt dat de eerste Bussumer van het Jaar-award naar hem gaat. "Wat een eer", zegt de Bussumer vanuit Bangkok door de telefoon. "Een kroon op het werk van het afgelopen jaar."

Bussum op de kaart
De award is toegekend voor alles waarmee waarmee Jarigsma Bussum in het afgelopen jaar nóg meer mee op de kaart werd gezet: een grote barbecue waarmee zo'n beetje alle 'landen' van Bussum samenkwamen en een leuke dag hadden, voetbal- en kookavondjes voor vluchtelingen en dan nog eens het werk dat Jarigsma doet voor onder meer Pro Bussum en het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum. En daarmee is de opsomming van waar je de Bussumer van het Jaar tegenkomt nog niets eens compleet.

Echte verbinder
De toekenning is tot stand gekomen via een gemelêerde Bussumse jury, bestaande uit notaris Dirk Doude van Troostwijk, de Bussumse dorpsmanager Ellen van Vossen, Aleid Hamelink van de Stichting Burgerzin Naarden en Jessica de Jong en Sjoerd Stoop van BussumsNieuws. Zij bogen zich over drie genomineerden die door de redactie van de krant waren aangedragen. De jury was er snel uit. Unaniem kozen ze voor Jarigsma en noemen hem de 'bruggenbouwer van Bussum', een 'harde werker' en 'een boegbeeld'.

Meer over deze prijs, het juryrapport en de reacties van de winnaars in de digitale editie.

Uit de krant