Afbeelding

Veel horecazaken geopend afgelopen maanden

Algemeen

BUSSUM - Bussum heeft de afgelopen maanden veel extra horecazaken gekregen. Vooral veel eettentjes openden onlangs de deuren. 

Het gaat om restaurants, afhaalrestaurants en cafés:

  • Aan de Veerstraat heeft Afghaans restaurant Darya de deuren geopend. De afgelopen weken werd er nog hard gewerkt aan de zaak, maar werden de eerste klanten wel al verwelkomd. Het restaurant reserveert echte Afghaanse gerechten. 
  • Broodjeszaak Can heeft al vele klanten verwelkomd aan de Vlietlaan. De broodjeszaak verkoopt vooral Turkse gerechte, van de bekende Turkse pizza's tot broodjes döner. 
  • Restaurant Bijna Thuis loopt ondertussen ook alweer een paar weken. De zaak startte een paar maanden op de plek waar eerst restaurant Las Brassas zat, een geheel ander concept. Restaurant Bijna Thuis serveert een scala aan gerechten, van zalm tot tournedos.
  • Aan de Laarderweg heeft Rumah Makan Lezat de deuren geopend. Het gaat om een (afhaal)restaurant met echte verse Indonesische gerechten. 
  • Café Goesting heeft haar tap geopend aan de Kapelstraat, op de plek waar Café de Pollepel jaren heeft gezeten.
  • En nog een café: Fierce Bussum heeft ondertussen ook al weer zes weken achter de rug aan de Brinklaan. Overdag kun je er terecht op het terras, 's avonds voor een drankje aan de bar.  
     

De gemeente Bussum heeft afgelopen jaar de regels voor horecazaken als lunchrooms versoepeld. Er was altijd een limiet voor het aantal zaken, maar dat werd opgeheven. Dat moet het centrum van Bussum verbeteren

Uit de krant