Afbeelding

Naardense zusjes worden maandag herdacht en begraven

Algemeen

BUSSUM - De door de MH17-ramp omgekomen Naardense zusjes worden maandag begraven. Dat maakt de gemeente bekend. 

De zusjes worden rond één uur herdacht met een dienst in de Bussumse Koepelkerk. Daar word plaats gemaakt voor zo'n 750 mensen. Voor de kerk wordt een groot scherm neergezet waarop de plechtigheid gevolgd kan worden.

Na afloop worden de kisten van de zusjes op een koets gezet en wordt er stapvoets naar de begraafplaats aan de Valkeveenselaan naast Oud Valkeveen gereden. De nabestaanden en andere belangstellenden zullen achter de koets aan lopen, waardoor er een lange tocht ontstaat op weg naar de begraafplaats. De begraafplaats wordt voor toeschouwers afgesloten.

De nabestaanden hopen dat alles maandag respectvol verloopt en dat de meisjes de eer krijgen die ze verdienen. 

Maatregelen
Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt neemt de gemeente maandag een aantal (verkeers)maatregelen. Zo wordt onder andere het parkeerterrein voor het gemeentehuis afgesloten, zodat de nabestaanden er kunnen parkeren. Andere belangstellenden worden opgeroepen om de auto te laten staan en lopend te komen.

Voor de tocht naar de begraafplaats zullen enkele wegen een paar uur worden afgesloten voor verkeer. Voor de terugkeer naar het centrum van Bussum worden pendelbussen geregeld.

De gemeente heeft buurtbewoners op de hoogte gebracht van alle verkeersmaatregelen. Lees de brief van de gemeente (PDF).

Uit de krant