Afbeelding

Huurders Huizerweg 54: waarom moet het zo snel gaan?

Algemeen

BUSSUM - Dat de gemeente het pand aan de Huizerweg 54 toch gaat verkopen, komt rauw op het dak van de huurders van het pand. Dat zeggen ze deze week tegen de krant. Bussum maakte afgelopen week bekend het pand te gaan verkopen. 

Het steekt de huurders vooral dat het nu zo snel gaat. "We snappen dat de gemeente het pand gaat afstoten, het kost veel geld. Daarom hebben we zelf ook een toekomstplan gemaakt. Maar waarom moet het nu zo snel gaan? De gemeente heeft te kennen gegeven dat we het pand snel leeg moeten opleveren. Dat voelt gek. Des te meer omdat er vooralsnog geen andere plannen bestaan voor de toekomst van het pand en het de komende maanden alleen maar leeg zou staan. Had ons wat langer de kans gegeven", laten de huurders weten. 

De huurders werkten de afgelopen maanden zelf aan een plan om het pand deels te verbouwen tot startersappartementen. Er werd gesproken met Dudok Wonen om het plan verder vorm te geven. Dudok Wonen gaf echter aan eerst alles te moeten onderzoeken. Dat zou ongeveer een half jaar duren. Toch hakte de gemeente de knoop nu al door. 

Lees het hele verhaal over het pand.

Uit de krant