Afbeelding

BFC vol vertrouwen ondanks forse metamorfose

Algemeen

BUSSUM - BFC staat een jaar met een leerproces te wachten. "Maar we gaan er wel alles aan doen om mee te doen om de bovenste plaatsen", zegt BFC-hoofdcoach Ferry Hendrikse deze week tegen de krant. 

De Bussumse derdeklasser kende afgelopen voorjaar een forse leegloop, zo'n beetje een heel elftal draagt volgend jaar geen BFC-tenue meer. De helft stopt er mee, de andere helft gaat naar andere clubs waaronder SDO. Het gaat om een aantal sterkhouders. "Dat zulke spelers, en vooral zo'n groot aantal spelers, de club verlaat, voelt wel als een tegenslag. We waren echter al wat langer op de hoogte. Van enkele spelers valt het best te snappen dat ze het hogerop proberen. Van anderen valt het erg tegen", vertelt de hoofdcoach. "Maar aan de andere kant: we hebben er ook wat goeds voor teruggekregen en hoeven geen moment te vrezen dat we komend jaar pas op de plaats moeten maken. We hopen ook komend jaar een sterk team op het veld te hebben."

Wat er ook gebeurt, BFC heeft nog steeds het doel over enkele jaren tweede klasse spelen. "Een jaar geleden was het doel om over 5 jaar een constante tweedeklasser te worden. Dat plan hebben we nog steeds. Wat er komend jaar ook gebeurt, daar werken we nog steeds aan. We hopen volgend seizoen zo lang als het kan mee te doen om kans te houden op de play-offs. Dat betekent lang meedoen om de bovenste plaatsen en eventueel een periodetitel pakken. Dat moet allemaal best kunnen."

Lees het hele gesprek met de BFC-hoofdcoach

Uit de krant