Afbeelding

VVD: 'Geen achterkamertjespolitiek'

Algemeen

BUSSUM – Het was volgens de VVD informateur René Wallenburg die de keuze heeft gemaakt om geen melding te maken van de gesprekken die liepen tussen de VVD en D66 om tot een coalitie te komen. Dat laat de VVD weten in een persbericht.

De VVD hoorde op 22 april dat D66 niet in een coalitie met Hart voor Bussum wilde en greep deze mogelijkheid aan om toenadering te zoeken. "We wilden onderzoeken of de geschilpunten uit de eerste ronde opgelost konden worden. Het bleek dat de verschilpunten op misverstanden berustten."

"Zodra VVD en D66 het erover eens waren samen verder de besprekingen in te gaan, is informateur René Wallenburg geïnformeerd om het proces transparant te maken naar de inwoners van Bussum. De informateur heeft echter besloten dit niet naar buiten te willen brengen en eerst de oorspronkelijke opdracht af te maken."

"Ook in de rapportage van de informateur is, tot verbazing van de VVD, geen melding gemaakt van deze wending in het informatieproces. Daardoor zijn de andere partijen, naar mening van de VVD, onnodig verrast en is de indruk ontstaan van achterkamertjespolitiek. De VVD Bussum betreurt dit en is teleurgesteld over het proces. De VVD is voorstander van een transparant coalitieproces."

Uit de krant