Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Zure nederlaag voor voetballers BFC 

Een zure nederlaag afgelopen weekend voor de voetballers van BFC. De Bussumers speelden een stuk sterker tegen het beter presterende Kampong, maar verloren toch met 2-1. Kampong zette al snel druk op de achterhoede van de Bussumers, maar kon geen echte kansen creëren. Sterker nog: de beste kansen waren voor BFC. De Bussumers zorgden voor veel gevaar, maar steeds bleek de Kampong-doelman onpasseerbaar. Halverwege de eerste helft kwam Kampong toch verrassend op voorsprong. Na de rust werd het duel steeds spannender, hoewel het voetbal wel slechter werd. Vlak voor de slotfase kon aanvoerder Dico Knevel een tegentreffer produceren. Toch konden de Utrechters wederom op voorsprong komen en, een beetje onterecht, de zege pakken. BFC had recht op een punt, maar moest het doen met een nederlaag.

Eerste plek voetbalsters BFC

Het zat er al een paar weken aan te komen, maar afgelopen weekend was het dan zover: de voetbalsters van BFC stelden de eerste plaats zeker en werden kampioen. De Bussumse voetbalsters pakten de laatste punten door Roda '46 met 3-6 te verslaan. De Bussumers kwamen nog wel op achterstand, maar boekten toch een zege. BFC verloor slechts één keer afgelopen jaar.

Hockeysters verspelen eerste plaats

Een grote domper voor de Bussumse hockeysters van Gooische afgelopen weekend. Op de allerlaatste speeldag verloren de Bussumers van het sterk spelende AMVJ: 3-2. Daardoor nam HBS de eerste plaats weer over. Het was goed te merken dat AMVJ erop gebrand was om HBS te helpen. De Amstelveners zetten al snel fors aan en speelden met veel gevaar. De Bussumers moesten zoeken naar een passend antwoord, maar kwamen toch tekort. Dat was vooral zuur te noemen. Toch mogen de Bussumers, met een tweede plaats, ook meedoen aan de play-offs. 

Goede generale hockeyers

Een week voordat voor de hockeyers de play-offs van start gaan, heeft de ploeg het laatste normale duel gewonnen. De Bussumers waren met 0-2 te sterk voor Roomburg. De Bussumers waren het hele duel beter dan Roomburg en wonnen het duel op karakter. Komend weekend gaan de Bussumers er alles aan doen om te promoveren naar de Overgangsklasse. 

Feest voor Allen Weerbaar

Een forse nederlaag, maar toch een feestje afgelopen weekend voor Allen Weerbaar. De Bussumers verloren met 6-2 van Almere, maar konden daarmee toch de eerste plaats zeker stellen doordat concurrent RAP ook verloor. Allen Weerbaar begon erg voortvarend en was erop gebrand om te punten te pakken, maar toen men hoorde dat RAP op een achterstand stond, was het wel gedaan met de pret. De Almeerse tegenstander kon het duel vervolgens overnemen en won zonder al te veel problemen. Met de eerste plaats op zak, staat de Bussumers komend weekend een feestje te wachten. 

Softbalsters HCAW aan kop

Het gaat goed met de softbalsters van HCAW. De naar de Overgangsklasse gepromoveerde Bussumers doen ook nu goed mee aan kop. De Bussumers staan eerste. Afgelopen weekend werd er twee keer gewonnen van Ban-Topa Future Stars. Na acht gespeelde duels heeft HCAW momenteel twaalf punten. Er werd maar twee keer verloren. Toch hebben de Bussumers nog een lange weg te gaan. De voorsprong op de naaste belagers bedraagt twee punten. Komend weekend treft het team het sterke Amsterdam Pirates.

Uit de krant