Wethouder Hendriks schroeft plaatje op de muur.
Wethouder Hendriks schroeft plaatje op de muur. Foto: PR

Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen

Algemeen

NAARDEN - Kinderen, ouders en leerkrachten van de Comeniusschool en medewerkers van SKBNM hebben het Comenius-Ecoteam opgericht. Dit team zal de komende twee jaar aan de slag gaan om als kindcentrum (school en kinderopvang samen) de certificering ‘Groene Vlag’ te behalen. Maya Heinsbroek van OmgevingsEducatie begeleidt het hele traject.

De aftrap van de eerste Ecoschool in Gooise Meren werd donderdag symbolisch bekrachtigd door het bevestigen van een plaatje aan de schoolmuur door wethouder Geert-Jan Hendriks. Daarna tekenden het Ecoteam, schooldirecteur Annemieke den Exter en SKBNM-directeur Mariska Ristjouw onder toeziend oog van de wethouder en Heinsbroek de Intentieverklaring Ecoschools; op naar een duurzaam kindcentrum.

De eerste stap is gezet; de tweede stap is dat de kinderen een scan van school en kinderopvang maken en bepalen wat de eerste groene duurzaamheidsdoelen zullen zijn. Met nog vele stappen die zullen volgen. De kinderen zijn daarbij in the lead; zij gaan de route bepalen en alles in gang zetten (en houden) en de volwassen daarmee vol overtuiging klaarstomen voor een betere wereld.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Eco Schools is een door de Verenigde Naties erkend programma van ‘s werelds grootste organisatie voor natuur- en milieueducatie: Foundation for Environmental Education (FEE). Het betreft het grootste duurzaamheidsprogramma voor scholen van over de hele wereld. Het programma is actief in 68 landen en op 59.000 scholen wereldwijd, waarbij meer dan 20 miljoen leerlingen betrokken zijn.

In Nederland doen ruim zestig scholen mee (PO, VO, MBO) waaronder dus nu de Comeniusschool in Naarden. De Comeniusschool hoopt dat zij het startsein geeft voor meer (basis)scholen in de gemeente Gooise Meren om zich aan te sluiten bij Eco Schools.

Meer informatie over ecoschools op: https://www.ecoschools.global/how-does-it-work

Uit de krant