In april vorig jaar legde wethouder Boudewijnse nog de eerste warmtebuis.
In april vorig jaar legde wethouder Boudewijnse nog de eerste warmtebuis. Foto: Gemeente Gooise Meren/Ton Kastermans Fotografie

Grote teleurstelling voor Warmtenet Muiderberg; geen PAW-bijdrage

Algemeen

MUIDERBERG - De gemeente Gooise Meren ontvangt geen financiële bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) voor de aanleg van het Warmtenet Muiderberg. Dat is bekend gemaakt tijdens het congres Programma Aardgasvrije Wijken. 

Gooise Meren had in nauwe samenwerking met het coöperatieve warmtebedrijf een aanvraag ingediend van 6,7 miljoen euro voor de derde ronde proeftuinen in het kader van de PAW.

Onderzoek

De subsidie was van groot belang om het initiatief verder tot ontwikkeling te brengen. Met het niet-toekennen van de gelden is een belangrijke financieringsbron weggevallen. De gemeente gaat nu samen met het coöperatief warmtebedrijf onderzoeken of en hoe het initiatief voortgezet kan worden.

Geloof

Wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse gelooft nog in het initiatief: “Dit is een forse tegenvaller, maar het Warmtenet Muiderberg is een te mooi initiatief om niet door te zetten. Niet alleen omdat het samen met de inwoners en de vrijwilligers van Wattnu is ontwikkeld, maar ook omdat de huidige tijd met bijna onbetaalbare energieprijzen en eindige energiebronnen zit te springen om andere, vernieuwende vormen van energievoorziening. We gaan met elkaar kijken hoe we de financiering toch rond kunnen krijgen.”

Uit de krant