Afbeelding

Voetbalcoach Ronald Heerschop zal moeten wennen aan SDO

Algemeen

BUSSUM - Als kersverse hoofdcoach van voetbalclub SDO zal Bussumer Ronald Heerschop het komende jaar erg moeten wennen aan de club. Dat zegt de terugkerende coach en oud-speler van de club deze week tegen de krant. "Het hart van de club bleef de afgelopen jaren hetzelfde, maar verder veranderde er wel veel."

Volgende de Bussumer heeft SDO de laatste jaren veel stappen gemaakt. "Puur qua voetbal alleen heeft de club de laatste jaren enorme stappen gemaakt, zowel voor de jeugd als voor het eerste elftal. En dat allemaal met Bussumse jongens, dat hebben ze echt goed gedaan", aldus de Bussumer.

Wat Heerschop vanaf komende zomer echt voor de voetbalclub gaat betekenen, valt nog slecht te voorspellen. Daarvoor moet de coach z'n aanstaande spelersgroep nog beter leren kennen. "Je weet dat het er goed voor staat, maar je moet wel afwachten hoe het gaat tussen spelers en coach. Ze hebben de laatste jaren met een hele goede, maar totaal andere coach gewerkt. Het zal wennen worden. We gaan vanaf komende zomer aan de slag om van SDO een goede eersteklasser te maken. We zouden best met de top van de klasse mee kunnen doen met af en toe een stapje naar boven als dat zou lukken."

Lees het hele gesprek met Ronald Heerschop.

Uit de krant