Frisse start van 2020.
Frisse start van 2020. Foto: Harry Mock

Nieuwjaarsduik in Muiderberg gaat door

Algemeen

MUIDERBERG -  Voor wie het nieuwe jaar met een frisse duik wil beginnen, kan meedoen met de Nieuwjaarsduik bij de Zeemeeuw.

De Dorpsraad Muiderberg heeft afgelopen week besloten dat het evenement door kan gaan. Deelnemers krijgen geen Unok-muts of certificaat, maar doen mee voor de lol. Onder hen in ieder geval de burgemeester en heel wat fanatieke deelnemers uit het dorp. Voorzitter Jur Jongens vind het lastig om te zeggen hoeveel deelnemers hij verwacht, maar gaat uit van 50 tot 100 man. 

Kleinschalig
Jongens: "Het is een kleinschalig evenement. De brandweer houdt een oogje in het zeil en kijkt om naar het welbevinden van de deelnemers. We starten om 12.00 uur bij de Zeemeeuw. We adviseren iedereen om een muts op te zetten om het hoofd warm te houden. Ook een badjas is heel handig. Bij de Zeemeeuw zijn maar beperkte mogelijkheden om om te kleden dus we vragen de deelnemers om daar rekening mee te houden."

Opwarmen
De voorzitter heeft de weersverwachtingen bekeken en vermoed dat het water op 1 januari wel koud zal zijn. "Na afloop krijgt daarom iedereen warm drankje", besluit hij. 

Uit de krant