Afbeelding

Verdachte branden morgen voorgeleid, onderzoek nog gaande

Algemeen

BUSSUM - De 20-jarige inwoner van Huizen die is aangehouden als verdachte van brandstichting op vijf plekken in Bussum, wordt morgen voorgeleid aan de officier van justitie. Het politie-onderzoek is nog in volle gang, waarbij ook wordt gekeken naar mogelijke betrokkenheid van de Huizer bij een recent aantal autobranden in zijn woonplaats. Over de stand van zaken wil de politie momenteel geen mededelingen doen.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden een schuur, drie auto's en een scooter in brand gestoken. Even voor twee uur kwam de eerste melding binnen, een autobrand aan de Mecklenburglaan. Kort daarna volgden twee autobranden en scooterbrand op de Wladimirlaan en een schuur op de Albrechtlaan. De verdachte werd dezelfde nacht nog in de buurt aangehouden. De omvang van de schade is nog niet bekend.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de branden of mensen die meer weten. Zij worden verzocht zich te melden via het nummer 0900 8844, of bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Uit de krant