Afbeelding

Je huis inrichten à la ‘Weer verliefd op je huis’

Advertorial

Heb jij een saai huis? Dan zou je soms willen dat ‘Weer verliefd op je huis’ langs zou komen. De kans dat dat gebeurt is klein, dus zul je zelf aan de slag moeten. We hebben de afleveringen nog eens teruggekeken, en het lijkt erop dat we het geheim van de successen ontrafeld hebben.

Ontspullen

Mensen verzamelen door de loop der jaren ontzettend veel rommel. Vaak is dat ook de oorzaak dat mensen een beetje uitgekeken raken op hun woning. Het ligt te vol, maar de zin in opruimen is er niet. De truc is juist om te ontspullen. Met minder spullen om je heen, voel je je rustiger. Vooral voor de ramen is het belangrijk dat het open en vrij is. Wil je geen doorkijkwoning, dan kun je kiezen voor raamdecoratie. Bijvoorbeeld gordijnen, raamfolie of een rolluik.

Een minimalistisch interieur zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van de ruimte van je woning. Ruim eens goed op, creëer meer overzicht en geniet van meer rust in je hoofd.

Een nieuwe indeling

Kom je er maar niet uit? Begin dan weer van nul af aan. Niemand heeft gezegd dat de indeling van je huis en de decoratie woonkamer zo moet blijven zoals het is. Zet alles in bijvoorbeeld je woonkamer eens anders neer. Zet je bank aan de andere kant van de woonkamer, draai je eettafel een kwartslag of zet je televisie tegen een andere muur. Door je kamer anders in te delen, lijkt het net alsof je in een nieuw huis zit.

In het televisieprogramma gebeurt dat ook veel. De stylisten maken een nieuwe indeling die vaak beter bij de kamer past. Ze gebruiken de ruimte efficiënter, en weten ook welke plekken onbenut moeten blijven. De witruimte. Met een goede indeling ben je zo weer verliefd op je huis.

Kijken naar de details

Het grootste geheim van het televisieprogramma ‘Weer verliefd op je huis’, zit hem in de details. Stylisten weten heel erg goed hoe ze verschillende details met elkaar kunnen combineren. Misschien denk je dat materialen niet zo belangrijk zijn, maar dit is juist wat het verschil kan maken in huis. Een hardstenen vloer met een zacht vloerkleed staat ontzettend mooi en geeft je huis echt uitstraling.

Laat in huis gerust zien wie je bent. Hang de kunst op die jij mooi vindt, kies voor de decoratie die jouw persoonlijkheid laat zien of verf die ene muur in jouw favoriete kleur. Kies voor wanddecoratie die meer over jou vertelt. Een foto, een wereldkaart met waar je al bent geweest, of een rek met persoonlijke spulletjes. Het is jouw huis, het is jouw omgeving en jij mag kleur bekennen. Persoonlijke details zijn wat een huis echt een thuis maakt.

Uit de krant