Afbeelding

De kracht van gepersonaliseerde relatiegeschenken

Advertorial

In de zakenwereld draait alles om connecties. Als je connecties en zakenrelaties hebt, wil je deze zo lang mogelijk onderhouden. Hierin spelen verschillende factoren een rol. Een van de belangrijkste dingen is het geven van een relatiegeschenk. Echter is het geven van een relatiegeschenk niet altijd even makkelijk. In deze blog delen wij waarom het geven van een gepersonaliseerd relatiegeschenk zo cruciaal kan zijn voor een goede samenwerking, en hoe je dit precies kunt inzetten. 

Waarom een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk is niet enkel een cadeau. Het is een gebaar waarmee je laat zien dat je je relatie of klant erkent en waardeert. Hiermee vergroot je het vertrouwen van de klant of relatie in jouw bedrijf, en daarmee wordt de loyaliteit waarschijnlijk ook meteen versterkt. Dit vertrouwen versterk je net dat beetje meer met een gepersonaliseerd relatiegeschenk, zoals polsbandjes met logo. Dit is een praktisch relatiegeschenk, waar je klant regelmatig gebruik van kan maken. Helemaal als je weet dat je klant sportief is. Iedere keer wanneer de ontvanger de polsbandjes draagt, zal hij herinnerd worden aan jouw bedrijf. Zo verlaat je nooit volledig de gedachten van de klant, en zal deze snel aan jou denken bij een hulpvraag waar jouw bedrijf bij kan helpen. Bovendien zal de klant of relatie een positieve associatie krijgen bij jouw bedrijf, wat zowel op de korte als op de lange termijn belangrijk zal zijn.

Soorten relatiegeschenken

Er zijn allerlei verschillende keuzes als het gaat om relatiegeschenken. Zo kun je tussen de relatiegeschenken Maxilia kiezen tussen gepersonaliseerde notitieboekjes, pennen, maar ook grotere geschenken als een sporttas of een gepersonaliseerde kerstbal die je kunt geven tijdens de feestdagen. Kies je iets wat bij jouw bedrijf past, of ga je af op de interesses van je klant of relatie? De populairste bedrukte relatiegeschenken zijn pennen, mokken en USB-sticks. Tijdens het kiezen van een gepersonaliseerd relatiegeschenk kun je kiezen voor een klein geschenk, groot geschenk, praktisch geschenk of decoratief geschenk. 

Het juiste relatiegeschenk kiezen

Het belangrijkste is om het juiste relatiegeschenk te kiezen voor jouw relatie of klant. Dit kan erg lastig zijn, omdat je je klant misschien niet goed genoeg kent om een geschikt relatiegeschenk uit te zoeken. Kies er in deze situatie voor om een praktisch cadeau te geven dat bij iedereen in de smaak zal vallen, zoals een katoenen tas of een bedrukt kwalitatief notitieboek. Hiermee dragen ze jouw merk namelijk ook uit, wat voordelig kan zijn voor je bedrijf en nieuwe klanten. Wat voor bedrijf heeft je klant, of wat zijn de interesses en hobby’s van je klant? Op basis van de relatie die je met iemand hebt, kies je een passend relatiegeschenk. Spreek je de klant alleen over zakelijke dingen, of hebben jullie ook weleens gesprekken over jullie persoonlijke situatie? Als je weet dat een klant bijvoorbeeld veel reist, is het leuk om een gadget zoals een powerbank te geven waar ze vaak gebruik van zullen maken. Bovendien zullen ze iedere keer bij het gebruik van deze powerbank herinnerd worden aan jouw bedrijf. Hiermee bouw je een sterke, langdurige relatie op. Je laat namelijk merken dat je aan je klanten denkt, ze waardeert en graag met ze samenwerkt. 

Uit de krant