Afbeelding
Foto: Politie

Nieuwe buurman blijkt oplichter; 50 euro armer

112

BUSSUM - Bewoners van de Vossiuslaan zijn zaterdagavond opgelicht. Rond de klok van half tien belde er een man aan. Hij stelde zich voor als de nieuwe benedenbuurman.

“Een aardige nette jongeman (40-plusser). Ik heb hem netjes binnen gelaten en hij heeft met mijn telefoon gebeld”, vertelt de bewoonster. Het gebelde nummer was direct gewist, ontdekte ze later. “Hij was de huissleutel vergeten en of we wat geld hadden voor de trein. Hij zou het geld de volgende dag terug brengen. We hebben hem 50 euro gegeven.”

De bewoonster heeft geen moment gedacht: ik kan deze man niet vertrouwen. “Hij was erg aardig en netjes. Onze zoon, die een paar deuren verder woont, was naderhand des duivels: hoe kun je ten eerste zo dom zijn de deur openen zo laat en dan geld geven? Inderdaad hoe kun je zo dom zijn...” De man heeft verder niets meegenomen. “Misschien scheelt het dat hij zag dat we een camera in de woonkamer hebben staan die aan staat en is hij daarom weer vertrokken.”

De bewoonster heeft een goede omschrijving van deze persoon: blanke man met gebruinde huid, krullend haar met een baardje van een paar dagen oud, grijze sweater met donkere spijkerbroek. “Wees dus gewaarschuwd”, laat ze tot slot weten.

Uit de krant