Afbeelding
Foto: Bob Awick

Verkeersplan dorpshart Bussum wordt volgende maand vastgesteld

Buurt / wijk

BUSSUM - Er moet volgende maand meer bekend worden hoe de gemeente aan de slag gaat met het verkeer door het centrum. Het 'kaderplan' wordt dan, als alles volgens plan verloopt, vastgesteld. 

Het plan vormt een handvat voor heel veel verkeersplannen waar de gemeente de komende jaren mee aan de slag hoopt te gaan om knelpunten op te lossen. Allemaal plannen waarmee het verkeer veiliger en duidelijker moet worden. Van het aanpakken van de Vlietlaan tot en met verkeer over de Landstraat, de Brinklaan, Herenstraat en ga zo maar door. 

De gemeenteraad was over het overkoepelende verkeersplan gematigd te spreken. "We moeten een stap zetten naar het verbeteren van de verkeerscirculatie. Dat duurt nu al lang. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en besluiten", zo betoogde Mark Marshall namens de VVD.

Maar toch was er geen onverdeelde steun voor het plan. Zo betoogde Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM dat het verkeersplan 'de problemen van gisteren oplost en niet die van morgen'. Het ontbreekt het plan volgens haar aan toekomstperspectief. Vooral over de losse voornemens voor bepaalde straten was nog veel te doen. Zo was er veel te doen over het plan om van de Vlietlaan eenrichtingsverkeer te maken en werd er zelfs, zonder dat er verder steun voor kwam, geopperd om tóch nog een zebrapad aan te leggen tussen de Nassaulaan en de Havenstraat. 

De gemeenteraad worstelde zich woensdagavond door een hele stapel moties en amendementen. Volgende maand moet er een akkoord komen voor het plan. De eerste 'deelplannen' kunnen dan vanaf komend voorjaar worden doorgevoerd. 

Uit de krant