Afbeelding
Foto: Hugo Bellaart

Rotonde moet worden aangepast om schade te voorkomen

Buurt / wijk

BUSSUM - De rotonde aan de Meentweg moet worden aangepast om tegen te gaan dat vrachtwagens er steeds schade aan maken. Dat laat het gemeentebestuur weten na vragen erover van de VVD. Er worden nu snel (tijdelijke) maatregelen genomen. 

De schades worden veroorzaakt door lange en brede vrachtwagens. De vrachtwagens gaan over de 'rammelstrook' tussen de weg en de muur van de rotonde. Deze strook zorgt er normaal voor dat het verkeer afgeremd wordt, omdat auto's ermee gedwongen worden op de normale rijbaan te blijven rijden en daardoor dus een grotere bocht om de rotonde moeten maken. De vrachtwagens hebben echter een te grote draaicirkel en rammen dus de muur van de rotonde.

Eerst tijdelijke oplossingen, daarna een echte
Het probleem zou opgelost kunnen worden door de rammelstrook breder te maken en de middenstuk van de rotonde smaller. Volgens de gemeente kost dat veel geld. De aanpassing staat nu gepland als er gewerkt gaat worden aan de herinrichting van de Groot Hertoginnelaan rond 2025. Nu er eerder deze week weer schade ontstond aan de rotonde heeft de gemeente besloten wel nu al tijdelijke aanpassingen te doen om te voorkomen dat de rotonde steeds kapot gaat. 

Uit de krant