Afbeelding

Wethouder Sanderse over klachten spoorboekje: 'De NS kan dit niet laten passeren'

Buurt & wijk

NAARDEN/BUSSUM - De Nederlandse Spoorwegen moet wel wat gaan doen met de klachten van Naarder en Bussumse treinreizigers over het afgeslankte spoorboekje. Dat stelt wethouder Marleen Sanderse. 

Nu er 's avonds nog maar half zoveel treinen vertrekken vanaf de perrons van Naarden-Bussum zorgt dat voor veel klachten van bewoners. De gemeente heeft eveneens geen goed woord over voor het afgeslankte spoorboekje. "De verslechterde dienstregeling raakt de reizigers wezenlijk. Mensen die speciaal in Naarden Bussum zijn komen wonen vanwege de goede dienstregeling met Amsterdam en nu bedrogen uitkomen. Reizigers die avonddiensten draaien en nu 's avonds langer staan te blauwbekken op een koud station. Anderen die al aangeven weer in de auto te gaan stappen. Een ander overweegt zijn abonnement van de lokale sportclub stop te zetten vanwege de slechte avonddienst met Amsterdam", zo betoogt Sanderse. 

Bewoners worden door de gemeente opgeroepen om hun klachten door te sturen. Dat leverde al meer dan honderd klachten op de afgelopen weken. Sanderse: "Niet alleen van onze bewoners, ook een tiental Weespers en Hilversummers heeft aan de bel getrokken. De NS kan dit niet laten passeren."

Klagen over de beperkte avonddienstregeling kan op avondtreinen@gooisemeren.nl. 

Uit de krant