Afbeelding

Veel bezwaren tegen afgeslankt spoorboekje

Buurt & wijk

NAARDEN/BUSSUM - De gemeente heeft geen goed woord over voor het afgeslankte spoorboekje van en naar Naarden-Bussum. "Deze maatregelen zijn echt onbegrijpelijk", zegt wethouder Marleen Sanderse. 

Vanaf komend weekend gaat het aantal treinen dat 's avonds per uur vertrekt omlaag. Er vertrekken van en naar Naarden-Bussum van alle kanten nu 's avonds en 's weekends nog vier of vijf treinen per uur. Dat aantal gaat voor de meeste trajecten naar beneden en wordt voor enkele gevallen zelfs gehalveerd. 

Problemen al eerder aangekaart
De wethouder stelt te gaan lobbyen om de problemen en zorgen van Naarden en Bussum aan te kaarten, maar of dat echt succes kan hebben wordt afwachten. "We kregen afgelopen voorjaar al te horen dat deze plannen er waren en toen hebben we, samen met enkele andere gemeenten, meteen aan de bel getrokken. We hebben onze klachten overgebracht, maar we hebben daar geen enkele respons op gehad. We gaan nu weer aandacht vragen voor de problemen, maar we vrezen wederom dat er geen stappen zullen worden ondernemen", aldus Sanderse. "Er wordt net gewerkt om het spoor te optimaliseren. Deze plannen vallen wat dat betreft totaal niet te verklaren."

Veel bewoners hebben de afgelopen weken al geklaagd over het afgeslankte spoorboekje. Sanderse: "We hebben veel klachten gehad en we hopen ook echt dat er wat gaat gebeuren."

Uit de krant