SDO en Alphense Boys delen punten

BUSSUM - Een knap punt afgelopen weekend voor de voetballers van SDO. De Bussumse hoofdklasser stapte na een leuk duel met 2-2 van het veld af tegen het hoger geklasseerde Alphense Boys. Er waren zelfs kansen op meer.

De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Alphense Boys was het meest aan de bal en dwong SDO ver terug. Toch kwamen de Bussumers op voorsprong. Een lange trap van keeper Dion Thomas op Gerrit Sneijders werd door laatstgenoemde op maat voorgegeven op Theo Visser. De SDO'er maakte geen fout en schoot raak. De goal was voor Alphense Boys echter de aanzet om een stuk sterker te gaan voetballen. Dat leverde de ploeg nog voor rust de gelijkmaker op.

Na de rust was Alphense Boys een stuk sterker en mocht SDO van geluk spreken dat doelman Thomas erg veel schoten van de tegenstander kon keren. Wonder boven wonder was het weer SDO dat op voorsprong kwam. Nadat een Maikel van Latum na een snelle counter een voorzet gaf werd deze met de hand geraakt door een speler van Alphense Boys. Het leverde SDO een strafschop op. Rick van der Velden maakte geen fout en zorgde voor de tweede Bussumse goal. En dat vlak voor de slotfase. Op het laatste moment kwam Alphense Boys echter alsnog naast SDO.

SDO staat na afgelopen weekend nog steeds op een tiende plaats van het klassement.