BFC kan het nog en verslaat Nita

BUSSUM - Na twee achtereenvolgende nederlaag heeft BFC weer eens gewonnen. De Bussumse derdeklasser was met 4-1 te sterk voor Nita, dat tot afgelopen weekend evenveel punten als BFC had.

BFC was er op gebrand om na de twee nederlagen weer eens een zege te boeken. De ploeg startte dan ook als een speer en kwam al snel op voorsprong. Na een goede aanval kon Maurits Knoop knap voorzetten op Olivier Blaauw. De BFC-speler schoot hard raak. De tegenstander probeerde vervolgens snel terug te komen. Daartoe kreeg het al snel een goede kans, maar de sterk spelende BFC-keeper Desmond Ording kon knap redden. Daarna was het woord weer aan BFC: nog voor rust werd het 2-0 door een tweede goal van Olivier Blaauw.

BFC loopt na rust verder weg
Na de rust zette Nita een paar keer aan om wat terug te kunnen doen, maar echte grote kansen kreeg de ploeg geen moment. BFC daarentegen kreeg betere kansen. Het was dat de aanvallers soms wat onscherp waren, anders kon BFC al snel verder weg lopen. De derde goal van BFC volgde toch vlot: Jostein Ohm kon na een fraaie soloactie de 3-0 voor de Bussumers maken. Na de derde goal maakte BFC echter wat meer fouten, waardoor Nita toch wat terug kon doet met een goal. Het bracht BFC amper van de leg. Sterker nog: BFC herstelde de schade al snel toen Olivier Blaauw zijn hattrick compleet kon maken.