Getergd SDO afgetekend langs DHC

BUSSUM - Met een afgetekende zege heeft SDO afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumers verspeelden de laatste weken veel punten, maar stonden tegen DHC aan de goede kant van de score: 4-0.

Het was goed te merken dat SDO getergd was en er op gebrand om weer een zege te pakken. Al snel na de aftrap zorgde de ploeg voor gevaar: na een voorzet van Roy van Essen kopte Theo Visser op de lat. Het was een opmaat voor meer. SDO kon DHC halverwege het veld aan de bal laten, maar met echt gevaar kwam de tegenstander van de Bussumers amper over de brug. De achterhoede van SDO stond goed te spelen.

DHC geeft SDO veel ruimte
Aan de andere kant van het veld kreeg SDO van DHC veel ruimte om te voetballen. SDO kon op voorsprong komen door een door Rick van der Velden benutte strafschop. Het hek bleek daarna van de dam. Hoewel DHC het meest aan de bal bleef, werd SDO sterker en sterker. DHC had het geluk dat de doelman erg sterk keepte en twee goede schoten van Rick van der Velden en Desley Groenewegen kon stoppen. Ook een schot van Maikel van Latum werd door de Delftse sluitpost onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust moest de keeper zich toch nog overgeven: Rick van der Velden verdubbelde de voorsprong van SDO met een rake kopbal.

Na rust geen problemen
Na de rust begon DHC aanvallender en kreeg het een paar kansjes, maar echt gevaar voor SDO bleef achterwege. SDO kon verder weglopen. Eerst scoorde Maikel van Latum na een pass van Desley Groenewege. Even later was Van Latum aangever voor Rick van der Velden die zijn hattrick compleet maakte.

SDO staat na afgelopen weekend op een achtste plaats. Woensdag treedt de ploeg voor de beker aan tegen Desto.