Afbeelding
Archieffoto: Johan van der Geest

Keeper Rolf Hazelaar terug naar SDO

Sport

BUSSUM - Keeper Rolf Hazelaar keert komend jaar weer terug op de voetbalvelden van SDO. Dat maakt Ajax bekend, de club waar de Bussumer afgelopen jaar nog onder de lat stond. 

Rolf Hazelaar was tot twee jaar geleden de keeper van het succesteam van SDO dat opklom naar de hoofdklasse. Daarna vertrok de Bussumer naar de amateurs van Ajax, waar Hazelaar elke week onder de lat stond. Toch besloot de keeper te vertrekken.  "Ajax is een prachtige club. Alles is top geregeld en ik heb daarover zeker niets te klagen gehad. Ik ben echter een gevoelsmens en ik moet het echt goed naar mijn zin hebben om te blijven. Dat was nu niet het geval. Ik miste een beetje de entourage en de gezelligheid die er bij SDO wel is. Daarnaast is SDO voor mij tien minuten fietsen en spelen mijn vrienden er ook", vertelt Hazelaar tegen Het Amsterdamsche Voetbal

Keuze SDO boven meerdere clubs
De keeper had de keuze tussen meerdere belangstellende clubs, maar koos dus toch voor z'n oude liefde. Hazelaar: "Er waren best veel clubs geïnteresseerd, maar uiteindelijk stond SDO toch bovenaan aan mijn lijstje. Ik heb vier jaar gespeeld bij SDO en het altijd erg naar mijn zin gehad."

Het wordt afwachten of Hazelaar meteen weer een basisplaats kan veroveren. SDO trok na het vertrek van Hazelaar keeper Dion Thomas aan. Thomas bleek een perfecte vervanger en was afgelopen jaar één van de sleutelspelers in de selectie van hoofdtrainer Ivar van Dinteren. Hazelaar geeft aan de concurrentie aan te gaan en niet bang te zijn voor die strijd. "We zullen moeten kijken wie de beste is en die speelt gewoon", aldus Hazelaar. 

Uit de krant