Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

BFC zonder problemen naar volgende ronde play-offs

Sport

BUSSUM - Zonder ook maar een moment tegen problemen aan te lopen heeft BFC afgelopen weekend de laatste ronde van de play-offs weten te halen. De Bussumers houden daarmee kans om te promoveren naar de derde klasse. 

BFC versloeg afgelopen weekend haar eerste tegenstrever, Hees, met 7-1. Een week geleden won BFC al met 0-2.

BFC bleek zaterdag een paar maatjes te groot voor Hees. De tegenstander probeerde de Bussumers nog onder druk te zetten om jacht naar een snelle treffer, maar BFC drong dat goed terug. Sterker nog: de snelle treffer kwam er wel, maar werd gemaakt door BFC. Koud op het veld zette Tjerk Posthuma de Bussumers op een voorsprong. BFC vergat daarna tot twee keer toe verder weg te lopen en dat gaf Hees de kans wat terug te doen. De Soesters scoorden dan wel, maar konden maar heel kort hopen op een goed resultaat. Meteen de volgende aanval kon BFC de schade alweer repareren: aanvoerder Dico Knevel schoot na een soloaanval raak. 

Na de rust kon BFC zonder problemen verder weglopen. Doelpunten van Jostein Ohm, Felix Mispelblom, Olivier Blaauw en Thijmen Ratsma (2x) bezorgden BFC een afgetekende zege. 

BFC speelt komend weekend het eerste duel van de laatste play-offronde. De Bussumers treffen dan Roda '23.

Uit de krant