Archieffoto.

Overgangsklasse stap verder weg voor hockeysters Gooische

BUSSUM - Het zal nog een hele klus worden voor de hockeysters van Gooische om de overgangsklasse te halen. De Bussumse vrouwen verloren donderdag hun eerste play-offduel tegen Cartouche met 3-0 en zullen hun tegenstander nu zaterdag moeten verslaan om nog kans te houden.

De hockeysters startten voor rust nog goed en kregen een paar kansjes, maar doelpunten bleven achterwege. Na de rust scoorde Cartouche meteen, waardoor de Bussumers de jacht op een tegentreffer moesten openen. Dat deed de ploeg soms te gehaast, waardoor Cartouche weer kansen kreeg op snelle tegenaanvallen. Deze counters leverde de tegenstander van Gooische nog eens twee doelpunten op, waardoor de kans op alsnog een goed resultaat verkeken was voor de Bussumers.

Nu moet er zaterdag door de Bussumers dus gewonnen worden van Cartouche. Dat zal een zware klus worden. Als Gooische de tegenstander dan wel weet te verslaan, volgt er zondag een derde duel. De beste ploeg promoveert dan naar de overgangsklasse, de ander mag herkansen. Het duel van zaterdag op de velden van de Bussumse club start om half één. Datzelfde geldt voor het eventuele derde duel.